Nieuw-Zeeland bezienswaardigheden
Bezienswaardigheden

Nieuw-Zeeland bezienswaardigheden

Op zoek naar de mooiste Nieuw-Zeeland bezienswaardigheden? Die vind je in dit artikel! Alhoewel Nieuw-Zeeland primair een natuurbestemming is, zijn er ook in cultureel opzicht een aantal mooie plekken om te bezoeken. In dit artikel heb ik een mix gemaakt van natuur, cultuur, steden en andere bezienswaardigheden die je niet mag missen. Veel leesplezier!

De Maori cultuur vind je overal in Nieuw-Zeeland, maar met name op het Noordereiland. Er zijn talloze musea, voorstellingen en andere bezienswaardigheden die je in cultureel opzicht niet mag missen. Zet de volgende Nieuw-Zeeland bezienswaardigheden maar op je bucketlist:

  • Het Auckland Museum
  • De Waitangi Treaty Grounds bij Pahia in de Bay of Islands
  • Rotorua, dit is een prima plek om een voorstelling te bekijken
  • Mine Bay Maori Rock Carvings bij Lake Taupo
  • Het Te Papa Museum in Wellington
Rotorua, Nieuw-Zeeland
Rotorua, Nieuw-Zeeland
Steden in Nieuw-Zeeland

Wil je een leuke stad bezoeken in Nieuw-Zeeland, dan zijn er niet superveel opties. Alhoewel Auckland de grootste stad in Nieuw-Zeeland is, merk ik de laatste jaren dat het ook steeds armoediger wordt. Veel zwervers en armoede op straat en veel bouwwerkzaamheden.

Zelf vind ik Wellington en Christchurch de leukste steden in Nieuw-Zeeland. In Wellington mag je het eerder genoemde Te Papa Museum absoluut niet missen (gratis entree!) en de Wellington Cable Car is ook erg leuk. Lees hier mijn tips voor Wellington.

Christchurch is na de aardbeving nog steeds deels in wederopbouw, maar ik vind de sfeer die er hangt erg gemoedelijk. Lees hier wat je allemaal kunt doen in Christchurch.

bezienswaardigheden nieuw-zeeland
De Wellington Cable car
De mooiste natuur in Nieuw-Zeeland

Van de mooiste natuur in Nieuw-Zeeland heb ik eerder al een uitgebreide blog gemaakt die je hier kunt lezen. Als ik mijn top vijf mag noemen met de mooiste Nieuw-Zeeland bezienswaardigheden qua natuur zouden hier de volgende plekken op staan:

Ze zijn allemaal volledig verschillend van elkaar en er is in elk gebied genoeg te zien om je een aantal dagen te vermaken.

Verder lezen? Check dan hier mijn blog met 25 mooiste plekken in Nieuw-Zeeland.

rondreis Nieuw-Zeeland rondreizen
Key Summit in Fiordland National Park
Bezienswaardigheden Nieuw-Zeeland: wildlife

Naar Nieuw-Zeeland ga je in eerste instantie niet voor het wild, maar er zijn zeker verschillende plekken waar je ontzettend veel wild kunt spotten, mits je er op het juiste moment bent. Hieronder heb ik verschillende plekken voor je verzameld:

  • Kaikoura om walvissen te kijken
  • The Catlins, hier kun je pinguïns, zeeleeuwen en vogels zien, soms ook dolfijnen
  • Het Royal Albatross Center net buiten Dunedin
  • Kea zijn vooral te zien in de zuidelijke Alpen rondom Queenstown (Kepler Track, Routeburn Track)
  • Kiwi’s vind je met name op Stewart Island
Een potvis bij Kaikoura
Een potvis bij Kaikoura
De mooiste wandelingen in Nieuw-Zeeland

Ook geef ik je nog mijn vijf mooiste wandelingen in Nieuw-Zeeland. Ik heb er meer dan 5.000 kilometer gewandeld in mijn leven, maar heb vooral gekozen voor routes die voor iedereen goed te doen zijn binnen een paar uur:

Op de Hooker Valley Track
De Hooker Valley Track
Overige Nieuw-Zeeland bezienswaardigheden

Last but not least wilde ik nog graag enkele laatste bezienswaardigheden in Nieuw-Zeeland met je delen die ik niet specifiek onder een van de bovengenoemde categorieën kon onderbrengen maar wel enorm de moeite waard zijn:

Het zuidelijkste punt van het Zuidereiland

Reishandboek Nieuw-Zeeland

Meer lezen over Nieuw-Zeeland? In het najaar van 2022 verscheen bij Uitgeverij Elmar mijn Reishandboek Nieuw-Zeeland, dat ik schreef naar aanleiding van de vier uitgebreide rondreizen die ik maakte door dit fascinerende land.

In dit boek heb ik niet alleen alle praktische en toeristische informatie gebundeld, maar ook veel aandacht besteed aan persoonlijke ervaringen en leuke wandelroutes.

Bestel bij Bol.com / Bestel bij de lokale boekhandel

Regel je Nieuw-Zeeland reis

Zin gekregen om naar Nieuw-Zeeland te gaan? Dan heb ik hieronder nog wat tips voor je met onder meer mijn favoriete websites om je reis te boeken en mijn favoriete reisgidsen.

– Vluchten boek je snel en voordelig via Skyscanner. Ook op KAYAK vind je vaak gunstige tarieven. Benieuwd naar mijn favoriete airlines? Lees dan dit uitgebreide artikel over vliegen naar Nieuw-Zeeland.

– Een huurauto boek je veilig bij Sunny Cars. Zij kopen het eigen risico voor je af zodat je zonder zorgen op reis kunt gaan en bij aankomst geen discussie hoeft te voeren over extra verzekeringen. Ze werken uitsluitend samen met gerenommeerde autoverhuurders zoals Alamo en Herz. Bekijk de tarieven, opties en beschikbaarheid hier. Meer weten over autohuur? Lees dan dit uitgebreide artikel.

– Je accommodaties regel je snel en eenvoudig via Booking.com. Tip: boek je optie waarbij je tot kort voor vertrek kosteloos kunt annuleren zodat je eventueel nog kunt wijzigen.

– Liever met een camper op pad? Bekijk hier de opties en prijzen van verschillende camperverhuurders of boek hier je SpaceShip.

– Mijn favoriete wegenkaart van Nieuw-Zeeland is deze.

– Als reisgids neem ik steevast de Lonely Planet mee. Liever een Nederlandstalige reisgids? Bestel dan hier het Reishandboek Nieuw-Zeeland van uitgeverij Elmar dat door mijzelf geschreven is bij Bol.com of bestel hem bij je lokale boekhandel.

Laat mij jouw reis plannen!

Wil je een rondreis door Nieuw-Zeeland gaan maken, maar heb je geen idee waar te beginnen? Ik help je graag met het maken van een persoonlijke reisplanning die aansluit bij jouw wensen. Geen dertien in een dozijn programma dus, maar een speciaal voor jou gecreëerde reisplanning die met zorg en aandacht voor je samengesteld wordt door dé Nieuw-Zeeland expert van Nederland. Ik bezocht het land vijf keer en reisde er meer dan een jaar rond.

Bekijk hier wat ik voor jou kan betekenen of neem direct contact met me op.

Verder lezen?

Wil je verder lezen over Nieuw-Zeeland? Dan vind je de volgende artikelen ook vast leuk:

In dit artikel staan affiliate links. Mocht je via een dergelijke link een aankoop doen of een reservering maken, dan ontvang ik mogelijk en uiteraard zonder extra kosten voor jou een bescheiden commissie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.