nieuw-zeeland info

Over NieuwZeelandInfo

Kia Ora! Welkom op NieuwZeelandInfo – dé Nederlandstalige website voor reizen in Nieuw-Zeeland. Mijn naam is Antonette Spaan en ik ben een enorme fan van Nieuw-Zeeland. Ik bezocht het land in 2002, 2011 en sinds 2017 elk jaar (met uitzondering van 2020-2021). Je vindt op deze website dus vooral heel veel persoonlijke tips, reisverhalen, routesuggesties, de mooiste plekken en meer van een échte liefhebber van het land. In totaal bracht ik de afgelopen jaren meer dan een jaar reizend in Nieuw-Zeeland door.

Naast NieuwZeelandInfo ben ik ook de eigenaar van We12travel Outdoor Travel blog en de Avontuurlijke Vrouwen podcast en website.

Nadat ik in het jaar 2000 mijn opleiding Toeristisch Management heb afgerond, ben ik gaan werken en sparen voor een grote reis en vertrok ik in 2002 voor het eerst naar ‘Down Under’. Hier ontstond mijn liefde voor Nieuw-Zeeland. Na zo’n 17 jaar in de toeristische sector gewerkt te hebben, zegde ik mijn baan op om opnieuw op wereldreis te gaan. Tijdens deze reis bracht ik opnieuw drie maanden door Nieuw-Zeeland.

Inmiddels heb ik meerdere websites over reizen en schreef ik diverse reisgidsen, waaronder het Reishandboek Nieuw-Zeeland vanuit Uitgeverij Elmar.

Sinds de zomer van 2023 woon ik in Zweeds-Lapland, maar ik probeer nog steeds elk jaar terug te keren naar Nieuw-Zeeland. Mijn vrije tijd breng ik graag lezend op de bank of wandelend door. Of bij een vuurtje ergens op een berg, volop genietend van het noorderlicht, de stilte van de natuur en met een goed glas Nieuw-Zeelandse wijn in de hand.

Ik wens je heel veel reis- en inspiratieplezier op NieuwZeelandInfo!

Antonette

6 Comments

 • Miranda

  Antonette,
  Ben mij nu aan het oriënteren voor onze rondreis in februari 2025. Je kan niet vroeg genoeg beginnen 😉 … ook de voorbereidingen zijn natuurlijk super leuk.
  Ga goed jouw website doornemen.
  Mocht ik vragen hebben, kan ik die op deze manier stellen?
  Met vriendelijke groeten, Miranda

 • Jolanda

  Hallo Antonette,

  Met veel plezier lees ik alles op je site over Nieuw zeeland. 🙂

  Eind deze maand ga ik met mijn man voor 6 weken die kant op.
  Ik heb een vraag over de schoenen, men is natuurlijk bang dat je vanuit Nederland iets meeneemt onder je schoenen wat niet goed is voor de natuur, heel begrijpelijk.
  Maar wat wordt verstaan onder schoon? Wij hebben onze wandelschoenen in een sopje gehad en goed schoon geboend, is dit voldoende?
  Welke provider kun je het beste gebruiken, wij zijn van plan om een simkaart in Nieuw zeeland te kopen, waar heb jij de beste ervaring mee?

  Hopelijk kun je ons een beetje hiermee helpen, alvast bedankt!

  Groetje Jolanda

  • anto

   Hallo Jolanda,

   Ja hoor dat moet voldoende zijn. Als ze er bij de douane nog iets van vinden, maken ze ze zelf nogmaals schoon met een speciaal goedje. Niks om je zorgen over te maken dus. Ik koop mijn simkaart meestal in de stad, dus Auckland of CHC. De afgelopen keer had ik Spark, dat was prima.

   Groeten en fijne reis!

 • Benno

  Hey Antonette,

  In voorbereiding op onze aanstaande reis naar NZ je website ontdekt. Ontzettend veel compacte, duidelijke en fijne informatie gelezen. Ook de prima foto’s en video’s bekeken. Genoten van je website. Top, bedankt. Gaat onze reis nog mooier maken.

  Groet,

  Benno

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.