Groepsreizen Nieuw-Zeeland
Nieuw-Zeeland tips

Groepsreis Nieuw-Zeeland: dit zijn je beste opties (+tips)

Ben je op zoek naar een groepsreis Nieuw-Zeeland? In dit artikel help ik je met het zoeken naar groepsreizen naar Nieuw-Zeeland en vertel ik je waar je rekening mee dient te houden bij het boeken van een groepsreis. Kies je bijvoorbeeld voor een Nederlandse groepsreis of een internationale groepsreis? Wil je kamperen of liever in hotels slapen? Veel activiteiten of juist liever een vrij programma? Ik deel verschillende opties en inzichten die ik opdeed naar aanleiding van de groepsreizen die ik maakte én zelf begeleidde.

Auckland CBD vanaf Mount Victoria in Devonport
Auckland vanaf Mount Victoria

Voordat ik fulltime blogger en schrijver werd, heb ik lang in de reissector gewerkt bij verschillende organisaties die groepsreizen Nieuw-Zeeland in het programma hadden. Ik ga je, zonder het tactisch te verpakken, de redenen geven waarom je juist wel of niet voor een groepsreis naar Nieuw-Zeeland zou moeten gaan.

Redenen om voor een groepsreis te kiezen:

  • Er is een reisleider die een groot deel van de organisatie op zich neemt. Je kunt ultiem relaxt op vakantie dus.
  • Er zijn altijd andere deelnemers om mee te kletsen. Je hoeft je dus niet eenzaam te voelen.
  • Vervoer, verblijf en sommige excursies zijn inbegrepen. De reisorganisatie heeft al een programma gemaakt gebaseerd op hun eerdere ervaringen.
  • Een reisleider kent het land uit eerdere ervaring én kent dus ook alle mooie plekjes.


Redenen om niet voor een groepsreis te kiezen:

  • Je hebt weinig privacy, je doet veel samen (en dat moet je leuk vinden drie of vier weken lang).
  • De prijzen zijn relatief hoog, omdat je ook voor de begeleider betaalt.
  • Meestal weinig ruimte voor eigen inbreng.
  • Je reist is pas definitief als een reis op gegarandeerd vertrek staat en je bent dus afhankelijk van anderen of je op reist kunt of niet.
  • Je weet van tevoren niet of er gelijkgestemden in jouw groep zitten en/of dat je met mensen een klik hebt.
Groepsreis Nieuw-Zeeland
In internationaal gezelschap
Is het lastig om solo te reizen in Nieuw-Zeeland?

Nieuw-Zeeland is een makkelijk land om solo te bereizen. Er zijn heel veel opties voor backpackers, maar tegenwoordig zijn hostels echt niet meer alleen voor jongeren. Ik heb zelf drie keer solo door Nieuw-Zeeland gereisd en heb altijd genoeg contact gehad met andere reizigers. Bovendien zijn er genoeg forums op Facebook waar je andere reizigers kunt ontmoeten.

Ook qua openbaar vervoer zijn er genoeg opties. Zo zijn er door het hele land uitstekende busverbindingen en kun je zonder problemen een auto of camper huren of kopen. Nieuw-Zeeland is echt een van de meest eenvoudige landen om solo te reizen.

Een groepsreis in Nieuw-Zeeland is dus zeker niet noodzakelijk om wat van het land te zien!

Bus Nieuw-Zeeland
Met de bus in Nieuw-Zeeland is comfortabel
Internationale of Nederlandse Nieuw-Zeeland groepsreis?

Heb je eenmaal de keuze gemaakt om een groepsreis te gaan maken, dan zijn er twee verschillende opties: de Nederlandse groepsreis en de internationale groepsreis. Voor beide mogelijkheden vertel ik verderop in het artikel welke reisorganisaties ik aanbeveel, maar ik geef je eerst nog tips waarom je juist wel of niet voor een van beide opties zou kiezen.

Indien je besluit om voor de Nederlandse groepsreis te gaan heb je dus, in de meeste gevallen, Nederlands sprekende reisbegeleiding en reisgenoten. Handig als je bijvoorbeeld niet zo goed bent in Engels! Verder reis je, opnieuw in de meeste gevallen, als groep vanuit Nederland naar Nieuw-Zeeland. Onderweg kun je dus al met elkaar kennis maken. Persoonlijk vind ik het nadeel van een Nederlandse groep dat je continue Nederlanders om je heen hebt. Als ik op vakantie ga, wil ik me juist graag losmaken van Nederland en vind ik het heerlijk om verhalen van over de hele wereld te horen, niet het typisch Nederlandse geklaag over het weer en hoe duur alles wel niet is. Ik zeg dit natuurlijk met een knipoog, maar sinds ik vaak op reis ben, valt het me op hoe erg wij Europeanen soms klagen over ons welzijn. En daar heb ik niet altijd zin in.

Mijn persoonlijke voorkeur gaat dus ook uit naar internationale groepsreizen. Ik vind het heerlijk om kennis te maken met andere culturen en verhalen te horen uit andere landen. Zo reisde ik bijvoorbeeld al eens met Amerikanen, Canadezen en mensen uit Azië. Je moet ervan houden om veel Engels te praten en open te staan voor andere manieren van denken. Zo zijn, naar mijn beleving, Amerikanen vaak gewend om in een snel tempo te reizen en alles in het kort te doen. En tevreden met weinig. Daar moet je tegen kunnen. Het levert in ieder geval altijd weer mooie gesprekken en inzichten op door met een internationale groepsreis mee te gaan.

Handig om rekening mee te houden is dat je, wanneer je een losse vlucht en reis boekt, je zelf verantwoordelijk bent voor eventuele kosten. Dus stel dat je een groepsreis Nieuw-Zeeland bij een internationale organisatie boekt en zelf je ticket regelt, en de groepsreis gaat om welke reden niet door, je wel aan een ticket vast zit. De risicofactor van een internationale groepsreis ligt dus net wat anders dan die van een Nederlandse groepsreis waar de intercontinentale vluchten al bij in zitten.

Groepsreis Nieuw-Zeeland
Op helikopterexcursie bij Mt Cook
Nederlandse groepsreizen Nieuw-Zeeland

Wat betreft Nederlandse groepsreizen heb ik verschillende opties en organisaties voor je geselecteerd zodat je kunt vergelijken:

– Reisorganisatie Djoser heeft een 25-daagse Nieuw-Zeeland groepsreis met Nederlandstalige begeleiding. Ze hebben veel vertrekdata (sommige met gegarandeerd vertrek) en ook de data voor 2025 staan al online. Bekijk de reis hier.

– Ook heeft Djoser een 30-daagse groepsreis Australië en Nieuw-Zeeland. The best of both worlds! In Australië heb je een Engels sprekende gids/chauffeur, in Nieuw-Zeeland een Nederlandstalige reisbegeleider. Bekijk deze reis hier.

– Reisorganisatie Sawadee heeft een 28-daagse groepsreis Nieuw-Zeeland in het programma. De reisbegeleiding is Nederlandstalig en ze hebben verschillende rustdagen in het programma met optionele excursies. Bekijk deze reis hier. Ook hebben zij een 30-daagse combinatiereis Australië en Nieuw-Zeeland, bekijk de reis hier.

– Koning Aap heeft een 27-daagse groepsreis Nieuw-Zeeland met Engelstalige begeleiding, maar wel met een groep Nederlanders en Belgen. In tegenstelling tot andere reisorganisaties is er een reisleider én een chauffeur, dus je krijgt niet een reisleider/chauffeur in één. Bekijk de reis hier.

– Ben je op zoek naar een wandelvakantie in groepsverband? Dan kan ik je de groepsreis Nieuw-Zeeland van SNP Natuurreizen aanbevelen. Tijdens deze reis worden dagwandelingen gemaakt op onder meer de Kepler Track en in de Queen Charlotte Sound. Leuk weetje: ik heb zelf een aantal jaar bij SNP gewerkt! Bekijk deze groepsreis hier.

Abel Tasman National Park day walks
Abel Tasman National Park
Internationale groepsreizen Nieuw-Zeeland

Dan heb ik nog twee verschillende reisorganisaties geselecteerd die avontuurlijke, internationale groepsreizen in Nieuw-Zeeland organiseren.

– Flying Kiwi heeft verschillende internationale groepsreizen op het Noordereiland, het Zuidereiland en combinaties van beide eilanden. Flying Kiwi is Ideaal voor de meer actieve reiziger, de buitenliefhebber die graag constant actief is en ook graag in de buitenlucht slaapt. Bekijk hier alle reizen van Flying Kiwi.

– Stray Tours heeft diverse internationale groepsreizen voor beide eilanden, met een lengte variërend tussen de 10-24 dagen. Stray is ideaal voor beginnende reizigers die veel willen zien en doen in een relatief korte tijd, maar ook voor de wat oudere reiziger die meer luxe en relaxing verlangt. Bovendien hebben ze ook reizen in Australië en Azië zodat je meerdere bestemmingen met elkaar kunt combineren. Bekijk hier alle reizen van Stray Tours.

Hopelijk heb ik je hiermee een goed beeld gegeven van de verschillende mogelijkheden tot het maken van een groepsreis in Nieuw-Zeeland. Ik ben geen reisorganisatie, dus voor gedetailleerde vragen over de reizen kun je het beste even contact opnemen met de betreffende organisaties.

Wil je verder lezen op NieuwZeelandInfo? Dan zijn de volgende blogs ook de moeite waard:

Laat mij jouw reis plannen!

Wil je een rondreis door Nieuw-Zeeland gaan maken, maar heb je geen idee waar te beginnen? Ik help je graag met het maken van een persoonlijke reisplanning die aansluit bij jouw wensen. Geen dertien in een dozijn programma dus, maar een speciaal voor jou gecreëerde reisplanning die met zorg en aandacht voor je samengesteld wordt door dé Nieuw-Zeeland expert van Nederland. Ik bezocht het land vijf keer en reisde er meer dan een jaar rond.

Bekijk hier wat ik voor jou kan betekenen of neem direct contact met me op.

E-book Nieuw-Zeeland
voor beginners

Heb jij het plan opgevat om voor het eerst naar Nieuw-Zeeland op vakantie te gaan? Goede keuze, want grote kans dat je net zo gek wordt op dit land als ik.

In mijn e-book Nieuw-Zeeland voor beginners vind je alles wat je wilt weten over je eerste keer naar Nieuw-Zeeland. Ooit was ik zelf een beginner. In 2002 om precies te zijn. Sindsdien reisde ik nog vier keer naar Nieuw-Zeeland en bracht ik er meer dan een jaar door.

In het e-book vind je bovendien een leuke mix van mijn eigen ervaringen en dingen die ik graag zelf had willen weten toen ik in 2002 voor het eerst op reis ging in Nieuw-Zeeland.

Bekijk en bestel het e-book hier.

In dit artikel staan affiliate links. Mocht je via een dergelijke link een aankoop doen of een reservering maken, dan ontvang ik mogelijk en uiteraard zonder extra kosten voor jou een bescheiden commissie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.