vliegen naar Nieuw-Zeeland
Vervoer

Vliegen naar Nieuw-Zeeland

Welkom op deze pagina over vliegen naar Nieuw-Zeeland! Je bent van plan om naar Nieuw-Zeeland te gaan en dat is mooi, want er staat je een bijzondere ervaring te wachten. In dit artikel vertel ik je alles over vliegen naar Nieuw-Zeeland, geef ik je tips voor luchtvaartmaatschappijen, vertel ik je over mijn eigen ervaringen en kun je direct je vliegticket naar Nieuw-Zeeland boeken. Onderstaande is gebaseerd op persoonlijke ervaringen en de Nieuw-Zeeland reizen die ik vanaf 2002 gemaakt heb.

Dit artikel verscheen voor het eerst in 2020 en werd geupdate na mijn meest recente Nieuw-Zeeland reis in 2023

Vliegen naar Nieuw-Zeeland
Ik vlieg regelmatig met Air New Zealand
Vlucht naar Nieuw-Zeeland

Een vlucht naar Nieuw-Zeeland is een flinke onderneming. Je bent minstens zo’n 24 uur onderweg en reist ook nog eens door de tijd. De Nieuw-Zeeland tijd loopt voor op de Nederlandse tijd, afhankelijk van het seizoen waarin je reist is het in Nieuw-Zeeland 11 of 12 uur later dan in Nederland. 

Er is geen rechtstreekse vlucht naar Nieuw-Zeeland, je moet altijd minstens één keer overstappen. Meestal is de overstap in het Midden-Oosten of in Azië, maar er zijn ook vluchten via de Verenigde Staten. In alle gevallen kom je een dag later of soms zelfs twee dagen later aan in Nieuw-Zeeland. Op je vliegticket staat dit soms gemarkeerd met een +1 als teken dat de aankomst een dag later is. Let hier dus goed op bij het boeken van bijvoorbeeld je huurauto en je overnachtingen.

Op de terugreis ga je terug in de tijd, oftewel haal je de tijd weer in. Afhankelijk van je vertrektijd vanuit Nieuw-Zeeland kom je dezelfde dag of een dag later in Nederland aan. Wanneer je vier weken vakantie hebt, komt dit sec vaak neer op 24 of 25 dagen in Nieuw-Zeeland en de rest ben je kwijt aan reistijd.

vliegen naar nieuw-zeeland
Voorbeeld van een vlucht naar Nieuw-Zeeland
Vliegtickets Nieuw-Zeeland

Het zoeken naar een vliegticket naar Nieuw-Zeeland kan een tijdrovende klus zijn. Ik boek mijn vliegtickets vaak bij Skyscanner. Zij zetten de voordeligste opties voor je op een rijtje en sturen je direct door naar de pagina van de aanbieder om je ticket te boeken. Ook kun je hier een prijsalert instellen zodat je een melding krijgt als je beoogde ticket goedkoper wordt en heel eenvoudig complete maanden met elkaar vergelijken.

Een andere goede aanbieder van vliegtickets is KAYAK. Het loont zeker de moeite om ook eens bij hen te zoeken naar voordelige vliegtickets naar Nieuw-Zeeland.

Welk ticket naar Nieuw-Zeeland je het beste kunt boeken, hangt af van een aantal factoren. Ik zet hieronder een aantal zaken om te overwegen voor je op een rijtje:

– Naar welke luchthaven wil je vliegen (Auckland of Christchurch) en vanaf welke luchthaven wil je terugvliegen?

– Wil je het liefst een snelle verbinding of vind je het niet erg om een (flink) aantal uur te wachten op een luchthaven?

– Wil je een stopover maken of in één keer door vliegen naar Nieuw-Zeeland?

– Wat is je budget voor een ticket naar Nieuw-Zeeland? Tickets met budget maatschappijen zijn vaak met een (veel) langere overstap en ongunstige vliegtijden. 

Lees ook: de beste reistijd voor Nieuw-Zeeland

Met welke maatschappij kan ik het beste vliegen naar Nieuw-Zeeland?

Dat is uiteraard geheel persoonlijk en afhankelijk van al het bovenstaande. Zelf heb ik met diverse maatschappijen gevlogen, mijn ervaringen deel ik hier onder:

Korean Air
Tijdens mijn meest Nieuw-Zeeland in 2019 reis vloog ik met Korean Air, de nationale Koreaanse maatschappij. Ik had een relatief goedkoop ticket van ongeveer € 900, dit was een retour Amsterdam – Auckland. Het voordeel was dat ik op de heenweg maar 1.5 uur overstaptijd had, waardoor ik binnen 24 uur al in Auckland was. Op de terugweg had ik 6 uur overstaptijd in Seoul. Seoul is niet zo’n enorme luchthaven dus de relatief korte overstap verliep prima, maar wanneer je vertraging hebt vanuit Amsterdam kan het lastig worden. Ik vond Korean Air prima maar niet luxe. 

Mijn cijfer voor mijn vlucht met Korean Air: 7.5

Singapore Airlines
Mijn favoriete maatschappij om mee te vliegen is Singapore Airlines, ik heb regelmatig met ze naar Oceanië gevlogen. Het is één van de weinige maatschappijen die vanaf Christchurch vliegt, wanneer je vanaf hier terug reist naar Nederland ben je via Singapore Airlines met 1 overstap weer thuis. Ik vind de service van Singapore Airlines prima en kan je deze airline dan ook van harte aanbevelen. De ticketprijzen liggen wel wat hoger dan bij de meeste andere maatschappijen. 

Mijn cijfer voor mijn vlucht met Singapore Airlines: 9

Emirates
De fijnste maatschappij van allemaal vond ik Emirates. Zij vliegen via Dubai en hebben een uitstekende service. Ik vloog destijds terug vanuit Christchurch en toen maakte ik twee overstappen, van CHC naar Sydney en ook nog in Dubai. Ook voor Emirates geldt dat ze niet de voordeligste zijn, maar dat de service prima is en de stoelen zeer comfortabel. 

Mijn cijfer voor mijn vlucht met Emirates: 9.5

Qatar Airways
Een andere airline die ik regelmatig heb gebruikt is Qatar Airways. Zij hebben af en toe competitieve tarieven en vliegen met een overstap in Doha. Persoonlijk vind ik Doha echt geen fijne luchthaven om over te stappen, het is enorm groot en onoverzichtelijk. Ik heb hier al regelmatig heel hard moeten rennen om mijn overstap te halen vanwege de drukte van inkomende en vertrekkende toestellen. Niet heel relaxt. Dit gezegd hebbende, is de service prima. Mocht je een stop hebben van meer dan 14 uur, dan kun je voor sommige boekingsklassen een gratis overnachtingshotel in de stad aanvragen. 

Mijn cijfer voor mijn vlucht met Qatar Airways: 7

KLM / Air New Zealand
Tijdens mijn meest recente reis in 2023 maakte ik gebruik van de combinatie KLM / Air New Zealand via Singapore. De vluchten tussen Amsterdam en Singapore gingen met de KLM, de vluchten tussen Singapore en Auckland met Air New Zealand. Ook heb ik op deze manier ooit eens via Shanghai gevlogen. De vlucht Amsterdam – Shanghai was met KLM, de vlucht Shanghai – Auckland met Air New Zealand. Op één punt na was deze vlucht prima, namelijk dat ik in Shanghai mijn bagage moest ophalen, door de douane moest, een tijdelijk visum kreeg en weer opnieuw moest inchecken. Dit vond ik echt niet relaxt, mede omdat we met vertraging vanuit Amsterdam waren vertrokken. De service van zowel KLM als Air New Zealand is echt top, daar heb ik weinig aan toe te voegen.

Let op, de KLM heeft tegenwoordig checkin bagage als extra optie, wat ongeveer 50 euro per enkele reis is. Hierdoor lijkt een ticket vaak voordeliger, maar in feite valt het dus tegen indien je bagage wilt inchecken.

Mijn cijfer voor mijn vlucht met KLM en Air New Zealand: 8

De grote ontbrekende maatschappijen in dit rijtje zijn natuurlijk China Southern en China Eastern. Vaak tonen zij goedkope tarieven (die dan bij boeking niet meer beschikbaar blijken) met enorme overstaptijden en onmogelijke vluchttijden. Daarnaast heb ik nog nooit enig positief geluid gehoord over deze airlines dus kies ik er bewust voor om iets meer uit te geven en met een wat betere maatschappij te vliegen.

Dit betekent overigens niet dat deze maatschappijen slecht zijn, maar ik kies ervoor om ze niet te gebruiken en voor een airline met meer beenruimte en betere vliegtijden te kiezen. Een vlucht naar Nieuw-Zeeland is al een enorme onderneming en dan wil ik het liefst dat ie zo snel en soepel mogelijk verloopt. 

Vliegen naar Nieuw-Zeeland met Korean Air
Vliegen naar Nieuw-Zeeland met Korean Air
Goedkope vluchten naar Nieuw-Zeeland

Vliegen naar Nieuw-Zeeland is zeker niet goedkoop. Voor de pandemie kon je soms, wanneer je met een Chinese maatschappij vloog, soms al vanaf € 800 per persoon voor een retour vanaf Amsterdam naar Auckland vliegen. De prijzen van de andere maatschappijen lagen meestal rond de € 1.000.

Helaas zijn de vliegtickets de afgelopen jaren ontzettend duur geworden en betaal je nu zo’n € 1.500 voor een retourticket Amsterdam. Soms kan het goedkoper, maar dit ligt vaak ook aan de periode en hoe ver je van tevoren boekt.

Tip: wanneer je op Eerste Kerstdag of met Oud & Nieuw vliegt is het soms ook goedkoper, ik vloog in 2018 voor iets meer dan 1.000 euro op Eerste Kerstdag en had dat pas in oktober geboekt! Dit was de combinatie KLM/Air New Zealand dus ook nog eens een prima maatschappij dus!

Een goed gemiddelde om aan te houden voor een vliegticket Amsterdam – Auckland v.v. met een goede maatschappij is tussen de € 1.500 en € 1.700. Dit is uiteraard volledig afhankelijk van wanneer je boekt en met welke maatschappij je vliegt. Ik plan zelf niet graag ver vooruit, maar als je toch al weet dat je wilt gaan, zou ik gewoon boeken want tickets worden die kant op meestal niet goedkoper, wel vaak duurder … 

Check hier de beste tarieven en beschikbaarheid!

Hoe lang is Nieuw-Zeeland vliegen?

Lang! Ga er vanuit dat je van luchthaven tot luchthaven minimaal 24 uur onderweg bent, meestal nog wel langer. Daarnaast vlieg je dus ook nog eens zo’n 11/12 uur vooruit in de tijd, oftewel waarschijnlijk ben je redelijk geradbraakt als je daar aankomt. 

hoe lang is het vliegen naar Nieuw-Zeeland?
De vluchten van/naar Nieuw-Zeeland zijn ontzettend lang
Overweeg ook nog dit

Iets waar ik me soms weleens in vergis, is dat lange overstaps vaak ook geld kosten. Eten en drinken op een luchthaven is allesbehalve goedkoop. Zo betaalde ik voor een simpele maaltijd op Singapore zo’n 10 euro per keer. Ik had 18 uur wachttijd en dus waren dat drie maaltijden a 30 euro. Voor de heenreis en de terugreis. Daarnaast koop je af en toe nog een koffie en/of iets anders te drinken en geef je makkelijk heel veel geld uit aan weinig. Oftewel: hou dit in gedachten wanneer je kiest voor een vlucht met een lange overstap.

Van Queenstown vloog in naar Auckland en na een overnachting daar naar huis. Dat werd een duur grapje.
Regel je Nieuw-Zeeland reis

Zin gekregen om naar Nieuw-Zeeland te gaan? Dan heb ik hieronder nog wat tips voor je met onder meer mijn favoriete websites om je reis te boeken en mijn favoriete reisgidsen.

– Vluchten boek je snel en voordelig via Skyscanner. Ook op KAYAK vind je vaak gunstige tarieven. Benieuwd naar mijn favoriete airlines? Lees dan dit uitgebreide artikel over vliegen naar Nieuw-Zeeland.

– Een huurauto boek je veilig bij Sunny Cars. Zij kopen het eigen risico voor je af zodat je zonder zorgen op reis kunt gaan en bij aankomst geen discussie hoeft te voeren over extra verzekeringen. Ze werken uitsluitend samen met gerenommeerde autoverhuurders zoals Alamo en Herz. Bekijk de tarieven, opties en beschikbaarheid hier. Meer weten over autohuur? Lees dan dit uitgebreide artikel.

– Je accommodaties regel je snel en eenvoudig via Booking.com. Tip: boek je optie waarbij je tot kort voor vertrek kosteloos kunt annuleren zodat je eventueel nog kunt wijzigen.

– Liever met een camper op pad? Bekijk hier de opties en prijzen van verschillende camperverhuurders of boek hier je SpaceShip.

– Mijn favoriete wegenkaart van Nieuw-Zeeland is deze.

– Als reisgids neem ik steevast de Lonely Planet mee. Liever een Nederlandstalige reisgids? Bestel dan hier het Reishandboek Nieuw-Zeeland van uitgeverij Elmar dat door mijzelf geschreven is bij Bol.com of bestel hem bij je lokale boekhandel.

Reishandboek Nieuw-Zeeland

Meer lezen over Nieuw-Zeeland? In het najaar van 2022 verscheen bij Uitgeverij Elmar mijn Reishandboek Nieuw-Zeeland, dat ik schreef naar aanleiding van de vier uitgebreide rondreizen die ik maakte door dit fascinerende land.

In dit boek heb ik niet alleen alle praktische en toeristische informatie gebundeld, maar ook veel aandacht besteed aan persoonlijke ervaringen en leuke wandelroutes.

Bestel bij Bol.com / Bestel bij de lokale boekhandel

Laat mij jouw reis plannen!

Wil je een rondreis door Nieuw-Zeeland gaan maken, maar heb je geen idee waar te beginnen? Ik help je graag met het maken van een persoonlijke reisplanning die aansluit bij jouw wensen. Geen dertien in een dozijn programma dus, maar een speciaal voor jou gecreëerde reisplanning die met zorg en aandacht voor je samengesteld wordt door dé Nieuw-Zeeland expert van Nederland. Ik bezocht het land vijf keer en reisde er meer dan een jaar rond.

Bekijk hier wat ik voor jou kan betekenen of neem direct contact met me op.

Verder lezen?

Hopelijk vond je dit artikel nuttig om te lezen. Meer lezen? Dan zijn deze artikelen wellicht interessant voor je:

In dit artikel staan affiliate links. Mocht je via een dergelijke link een aankoop doen of een reservering maken, dan ontvang ik mogelijk en uiteraard zonder extra kosten voor jou een bescheiden commissie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.