Simkaart Nieuw-Zeeland: mijn tips voor bellen en mobiel internet
Wil je tijdens je Nieuw-Zeeland reis gewoon bereikbaar blijven? Dan doe je er verstandig aan om een simkaart voor Nieuw-Zeeland te kopen. Omdat mobiel internetten met je Nederlandse provider erg duur is (het is namelijk niet inbegrepen bij de MB’s die je krijgt voor het buitenland) en de wifi vaak erg slecht is, is het kopen van een Nieuw-Zeelandse simkaart de voordeligste optie. Ik leg je uit hoe het werkt en wat de opties zijn.
Dit artikel verscheen voor het eerst in 2020 en werd geupdate na mijn meest recente reis in 2023. Vodafone is sinds kort veranderd in One New Zealand.
Table of Contents
Simkaart Nieuw-Zeeland van Vodafone of Spark?
Ik koop altijd een lokale Nieuw-Zeeland simkaart. Tot aan 2019 ging ik voor Vodafone vanwege de speciale pakketten waarbij je onbeperkt kunt whatsappen en social media kunt gebruiken. Een andere grote aanbieder in Nieuw-Zeeland is Spark. Deze heb ik in 2022 en 2023 gebruikt omdat ik vernomen had dat hun netwerk inmiddels beter is dan dat van Vodafone / One.
Hoe werkt een simkaart in Nieuw-Zeeland?
Je vindt in Nieuw-Zeeland overal mobiele telefoonwinkels en je kunt dus al direct bij aankomst op de luchthaven een simkaart kopen. Dit heb ik voor Vodafone / One regelmatig gedaan. Ik had hier de laatste keer echter geen zin in omdat ik rond middernacht aan kwam en dus ben ik in downtown Auckland naar de Spark winkel gegaan.
Zoals gezegd heeft Spark inmiddeks het beste netwerk van Nieuw-Zeeland en hebben ze allerlei tarieven. Zowel Vodafone / One als Spark hebben een eigen travel sim.
Inbegrepen is (afhankelijk van je pakket) een X-aantal minuten bellen binnen Nieuw-Zeeland én soms naar Nederland, sms-berichten en het X-aantal GB waarvoor je kiest.
Tip: bel via Whatsapp naar Nederland, zo bespaar je belminuten!
Na 30 of 60 dagen vervalt je tegoed en dus ook je simkaart. Je dient dan een nieuw nummer aan te schaffen.
Bekijk hier alle One Travel SIM tarieven
Bekijk hier de NZ Travel Packs van Spark New Zealand
Ga met je mobiel naar de winkel en ze activeren direct je simkaart zodat je onbezorgd op pad kunt. Het enige dat je hoeft te doen is je familie laten weten dat ze je gewoon kunnen appen op je huidige nummer (je toestel vraagt daarom zodra er een nieuwe simkaart in wordt geplaatst) maar dat ze moeten bellen naar het Nieuw-Zeelandse nummer indien nodig.
Ohja en voor als je weer naar huis gaat: berg je Nederlandse simkaart op een veilige plek op (ik bewaar hem meestal in mijn portemonnee) en vergeet die er niet weer in te stoppen zodra je Nieuw-Zeeland verlaat.
Mocht je nog vragen hebben, laat ze dan achter in de comments!
Regel je eSim vooraf
Wil je ter plekke geen gedoe hebben, koop dan vast vanuit Nederland een digitale simcard (eSim) voor je mobiele data in Nieuw-Zeeland.
– eSim voor Nieuw-Zeeland via introaming
– eSim voor Nieuw-Zeeland via intsim
Let op: jouw toestel moet hiervoor wel geschikt zijn voor eSim.
Ik heb zelf afgelopen september gebruik gemaakt van een eSim tijdens mijn reis door Amerika en wat me opviel is dat je er alleen data mee krijgt. Toen ik bijvoorbeeld naar hotels moest bellen of even naar Nederland omdat mijn vlucht was geannuleerd, kon dit dus niet en had ik alsnog hoge roaming kosten. Ik kies een volgende keer dat ik naar Nieuw-Zeeland ga (november 2024) dus weer voor een lokale simkaart zodat ik zowel data als belminuten heb.
Onmisbare gadgets voor je mobiel tijdens je Nieuw-Zeeland reis
Ik maakte de fout om te denken “ohh dat koop ik in Nieuw-Zeeland wel” toen ik me voorbereidde op mijn meest recente reis van zes maanden.
Twee dingen:
1. Nieuw-Zeeland is duur! Gadgets die handig zijn, kon ik niet “even” online bestellen zoals bv. via Bol of andere handige webwinkels en dus zat ik vaak aan dure prijzen via winkels vast.
2. In Nieuw-Zeeland is het aanbod mobiele gadgets gewoon een stuk minder. Trust me.
Ik adviseer je voor je reis de volgende items mee te nemen:
– Een stekker met minimaal 2 USB poorten. Op campings is vaak maar een beperkt aantal stopcontacten en zo kun je in ieder geval twee apparaten tegelijk opladen.
– Een waterdichte case voor je telefoon. Onmisbaar voor tijdens het wandelen en het kajakken.
– Een mini statief (hier betaalde ik in Auckland 40 NZD voor …).
– Een powerbank, ik heb deze van Belkin
– Airpod Pro’s … zo fijn als je door de drukke stad loopt en de herrie wilt mijden.
Regel je Nieuw-Zeeland reis
Zin gekregen om naar Nieuw-Zeeland te gaan? Dan heb ik hieronder nog wat tips voor je met onder meer mijn favoriete websites om je reis te boeken en mijn favoriete reisgidsen.
– Vluchten boek je snel en voordelig via Skyscanner. Ook op KAYAK vind je vaak gunstige tarieven, evenals Cheap Tickets. Benieuwd naar mijn favoriete airlines? Lees dan dit uitgebreide artikel over vliegen naar Nieuw-Zeeland.
– Een huurauto boek je veilig bij Sunny Cars. Zij kopen het eigen risico voor je af zodat je zonder zorgen op reis kunt gaan en bij aankomst geen discussie hoeft te voeren over extra verzekeringen. Ze werken uitsluitend samen met gerenommeerde autoverhuurders zoals Alamo en Herz. Bekijk de tarieven, opties en beschikbaarheid hier. Meer weten over autohuur? Lees dan dit uitgebreide artikel.
– Je accommodaties regel je snel en eenvoudig via Booking.com. Tip: boek je optie waarbij je tot kort voor vertrek kosteloos kunt annuleren zodat je eventueel nog kunt wijzigen.
– Liever met een camper op pad? Bekijk hier de opties en prijzen van verschillende camperverhuurders.
– Mijn favoriete wegenkaart van Nieuw-Zeeland is deze.
– Als reisgids neem ik steevast de Lonely Planet mee. Liever een Nederlandstalige reisgids? Bestel dan hier het Reishandboek Nieuw-Zeeland van uitgeverij Elmar dat door mijzelf geschreven is bij Bol.com of bestel hem bij je lokale boekhandel.
E-book Nieuw-Zeeland
voor beginners
Heb jij het plan opgevat om voor het eerst naar Nieuw-Zeeland op vakantie te gaan? Goede keuze, want grote kans dat je net zo gek wordt op dit land als ik.
In mijn e-book Nieuw-Zeeland voor beginners vind je alles wat je wilt weten over je eerste keer naar Nieuw-Zeeland. Ooit was ik zelf een beginner, in 2002 om precies te zijn. Sindsdien reisde ik nog vijf keer naar Nieuw-Zeeland en inmiddels heb ik dus meer dan 20 jaar reiservaring! In het e-book vind je bovendien een leuke mix van mijn eigen ervaringen en dingen die ik graag zelf had willen weten toen ik in 2002 voor het eerst op reis ging in Nieuw-Zeeland.
Bekijk en bestel het e-book hier.
Laat mij jouw reis plannen!
Wil je een rondreis door Nieuw-Zeeland gaan maken, maar heb je geen idee waar te beginnen? Ik help je graag met het maken van een persoonlijke reisplanning die aansluit bij jouw wensen. Geen dertien in een dozijn programma dus, maar een speciaal voor jou gecreëerde reisplanning die met zorg en aandacht voor je samengesteld wordt door dé Nieuw-Zeeland expert van Nederland. Ik bezocht het land vijf keer en reisde er meer dan een jaar rond.
Bekijk hier wat ik voor jou kan betekenen of neem direct contact met me op.
Verder lezen?
Wil je verder lezen over Nieuw-Zeeland? Dan vind je de volgende artikelen ook vast leuk:
- Paklijst Nieuw-Zeeland: dit moet mee op reis
- Het weer in Nieuw-Zeeland
- Sandflies: dit kun je er tegen doen
In dit artikel staan affiliate links. Mocht je via een dergelijke link een aankoop doen of een reservering maken, dan ontvang ik mogelijk en uiteraard zonder extra kosten voor jou een bescheiden commissie.
4 Comments
Poul
Ik heb een mobiel met mogelijkheid voor twee simkaarten. Kan ik de NZ-simkaart naast de NL-simkaart in mijn toestel doen en gebruiken als ‘hoofdkaart’ in NZ?
anto
Ja als het goed is wel!
Denise
Hallo Antonette,
Wij gaan 4 weken door Nieuw Zeeland reizen met een camper, van Auckland naar Christchurch. Heb je mss een richtlijn hoeveel GB we dan nodig hebben, met name voor de navigatie?
Jan
Wat vind je van de volgende aanbieding om hier in Nederland al een sim kaart aan te schaffen voor gebruik in Nieuw Zeeland?
https://www.airporttelecom.nl/nl/prepaid-simkaart/azie/prepaid-simkaart-nieuw-zeeland
€36 voor 12 GB aan data.