Simkaart Nieuw-Zeeland
Nieuw-Zeeland tips

Simkaart Nieuw-Zeeland: mijn tips voor bellen en mobiel internet

Wil je tijdens je Nieuw-Zeeland reis gewoon bereikbaar blijven? Dan doe je er verstandig aan om een simkaart voor Nieuw-Zeeland te kopen. Omdat mobiel internetten met je Nederlandse provider erg duur is (het is namelijk niet inbegrepen bij de MB’s die je krijgt voor het buitenland) en de wifi vaak erg slecht is, is het kopen van een Nieuw-Zeelandse simkaart de voordeligste optie. Ik leg je uit hoe het werkt en wat de opties zijn.

Simkaart Nieuw-Zeeland van Vodafone of Spark?

Ik koop altijd een lokale Nieuw-Zeeland simkaart van Vodafone. Een andere grote aanbieder in Nieuw-Zeeland is Spark. Echter heb ik me meermaals laten vertellen dat het netwerk van Vodafone beter is en dat zij een beter bereik hebben. Ik heb Spark dus niet geprobeerd.

Hoe werkt een simkaart van Vodafone?

Je vindt in Nieuw-Zeeland overal Vodafone winkels, zelfs op de luchthaven van Auckland in de aankomsthal. De laatste keer dat ik in Nieuw-Zeeland was (november 2019) kocht ik mijn Vodafone simcard direct op het vliegveld in Auckland zodat ik ook meteen kon internetten en mijn familie kon laten weten dat is goed was aangekomen.

Je kunt deze echter ook in downtown Auckland kopen of in diverse andere grote steden en plaatsen. Bijna elk stadje heeft een eigen Vodafone winkel.

Zoals gezegd heeft Vodafone het beste netwerk van Nieuw-Zeeland en hebben ze allerlei tarieven. Het voordeligste is de Travel SIM. Deze is er al vanaf 29 NZD en is geldig voor 30 of 60 dagen.

Inbegrepen is (afhankelijk van je pakket) een X-aantal minuten bellen binnen Nieuw-Zeeland én naar Nederland, sms-berichten en het X-aantal GB waarvoor je kiest. Daarnaast hebben de meeste pakketten ongelimiteerde data op bijvoorbeeld Whatsapp en diverse social media kanalen.

Tip: bel via Whatsapp naar Nederland, zo bespaar je belminuten!

Na 30 of 60 dagen vervalt je tegoed en dus ook je simkaart. Wil je langer gebruik blijven maken van je simkaart, dan kun je deze online opwaarderen.

Bekijk hier alle Vodafone Travel SIM tarieven

Ga met je mobiel naar de Vodafone winkel en ze activeren direct je simkaart zodat je onbezorgd op pad kunt. Het enige dat je hoeft te doen is je familie laten weten dat ze je gewoon kunnen appen op je huidige nummer (je toestel vraagt daarom zodra er een nieuwe simkaart in wordt geplaatst) maar dat ze moeten bellen naar het Nieuw-Zeelandse nummer.

Ohja en voor als je weer naar huis gaat: berg je Nederlandse simkaart op een veilige plek op (ik bewaar hem meestal in mijn portemonnee) en vergeet die er niet weer in te stoppen zodra je Nieuw-Zeeland verlaat.

Mocht je nog vragen hebben, laat ze dan achter in de comments!

Regel je Nieuw-Zeeland reis

Zin gekregen om naar Nieuw-Zeeland te gaan? Dan heb ik hieronder nog wat tips voor je met onder meer mijn favoriete websites om je reis te boeken en mijn favoriete reisgidsen.

– Vluchten boek je snel en voordelig via Skyscanner. Benieuwd naar mijn favoriete airlines? Lees dan dit uitgebreide artikel over vliegen naar Nieuw-Zeeland.

– Een huurauto boek je veilig bij Sunny Cars. Zij kopen het eigen risico voor je af zodat je zonder zorgen op reis kunt gaan en bij aankomst geen discussie hoeft te voeren over extra verzekeringen. Ze werken uitsluitend samen met gerenommeerde autoverhuurders zoals Alamo en Herz. Bekijk de tarieven, opties en beschikbaarheid hier. Meer weten over autohuur? Lees dan dit uitgebreide artikel.

– Je accommodaties regel je snel en eenvoudig via Booking.com. Tip: boek je optie waarbij je tot kort voor vertrek kosteloos kunt annuleren zodat je eventueel nog kunt wijzigen.

– Liever met een camper op pad? Bekijk hier de opties en prijzen van verschillende camperverhuurders.

– Mijn favoriete wegenkaart van Nieuw-Zeeland is deze.

– Als reisgids neem ik steevast de Lonely Planet mee. Liever een Nederlandstalige reisgids? Pre-order dan hier het Reishandboek Nieuw-Zeeland van uitgeverij Elmar dat door mijzelf geschreven is!

Bestel nu je reisgids voor Nieuw-Zeeland!

In dit artikel staan affiliate links. Mocht je via een dergelijke link een aankoop doen of een reservering maken, dan ontvang ik mogelijk en uiteraard zonder extra kosten voor jou een bescheiden commissie.

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.