Simkaart Nieuw-Zeeland
Nieuw-Zeeland tips

Simkaart Nieuw-Zeeland: mijn tips voor bellen en mobiel internet

Wil je tijdens je Nieuw-Zeeland reis gewoon bereikbaar blijven? Dan doe je er verstandig aan om een simkaart voor Nieuw-Zeeland te kopen. Omdat mobiel internetten met je Nederlandse provider erg duur is (het is namelijk niet inbegrepen bij de MB’s die je krijgt voor het buitenland) en de wifi vaak erg slecht is, is het kopen van een Nieuw-Zeelandse simkaart de voordeligste optie. Ik leg je uit hoe het werkt en wat de opties zijn.

Simkaart Nieuw-Zeeland van Vodafone of Spark?

Ik koop altijd een lokale Nieuw-Zeeland simkaart van Vodafone. Een andere grote aanbieder in Nieuw-Zeeland is Spark. Echter heb ik me meermaals laten vertellen dat het netwerk van Vodafone beter is en dat zij een beter bereik hebben. Ik heb Spark dus niet geprobeerd.

Hoe werkt een simkaart van Vodafone?

Je vindt in Nieuw-Zeeland overal Vodafone winkels, zelfs op de luchthaven van Auckland in de aankomsthal. De laatste keer dat ik in Nieuw-Zeeland was (november 2019) kocht ik mijn Vodafone simcard direct op het vliegveld in Auckland zodat ik ook meteen kon internetten en mijn familie kon laten weten dat is goed was aangekomen.

Je kunt deze echter ook in downtown Auckland kopen of in diverse andere grote steden en plaatsen. Bijna elk stadje heeft een eigen Vodafone winkel.

Zoals gezegd heeft Vodafone het beste netwerk van Nieuw-Zeeland en hebben ze allerlei tarieven. Het voordeligste is de Travel SIM. Deze is er al vanaf 29 NZD en is geldig voor 30 of 60 dagen.

Inbegrepen is (afhankelijk van je pakket) een X-aantal minuten bellen binnen Nieuw-Zeeland én naar Nederland, sms-berichten en het X-aantal GB waarvoor je kiest. Daarnaast hebben de meeste pakketten ongelimiteerde data op bijvoorbeeld Whatsapp en diverse social media kanalen.

Tip: bel via Whatsapp naar Nederland, zo bespaar je belminuten!

Na 30 of 60 dagen vervalt je tegoed en dus ook je simkaart. Wil je langer gebruik blijven maken van je simkaart, dan kun je deze online opwaarderen.

Bekijk hier alle Vodafone Travel SIM tarieven

Ga met je mobiel naar de Vodafone winkel en ze activeren direct je simkaart zodat je onbezorgd op pad kunt. Het enige dat je hoeft te doen is je familie laten weten dat ze je gewoon kunnen appen op je huidige nummer (je toestel vraagt daarom zodra er een nieuwe simkaart in wordt geplaatst) maar dat ze moeten bellen naar het Nieuw-Zeelandse nummer.

Ohja en voor als je weer naar huis gaat: berg je Nederlandse simkaart op een veilige plek op (ik bewaar hem meestal in mijn portemonnee) en vergeet die er niet weer in te stoppen zodra je Nieuw-Zeeland verlaat.

Mocht je nog vragen hebben, laat ze dan achter in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *