Mount Ngauruhoe Nieuw-Zeeland
Nieuw-Zeeland tips

Rondreis Noordereiland route van een week

In dit artikel deel ik mijn favoriete route van een week voor een rondreis op het Noordereiland. Ik heb een route voor een week beschreven, die je natuurlijk zelf verder kunt uitbreiden met vrije tijd en extra dagen. Je kunt de onderstaande routes dus volledig naar wens aanpassen.  Deze route is afkomstig uit mijn e-book Nieuw-Zeeland voor beginners. Ga jij ook voor het eerst naar Nieuw-Zeeland? Dan is dit e-book echt iets voor jou!

E-book Nieuw-Zeeland
voor beginners

Heb jij het plan opgevat om voor het eerst naar Nieuw-Zeeland op vakantie te gaan? Goede keuze, want grote kans dat je net zo gek wordt op dit land als ik.

In mijn e-book Nieuw-Zeeland voor beginners vind je alles wat je wilt weten over je eerste keer naar Nieuw-Zeeland. Ooit was ik zelf een beginner. In 2002 om precies te zijn. Sindsdien reisde ik nog vier keer naar Nieuw-Zeeland en bracht ik er meer dan een jaar door.

In het e-book vind je bovendien een leuke mix van mijn eigen ervaringen en dingen die ik graag zelf had willen weten toen ik in 2002 voor het eerst op reis ging in Nieuw-Zeeland.

Bekijk en bestel het e-book hier.

Het Noordereiland kenmerkt zich door glooiende heuvels, veel schapen, baaien, enkele stedelijke gebieden en vulkanische activiteit in het centrale deel van eiland. Voor de toerist zijn er volop voorzieningen, veel campings en verschillende routes. Ik zou je aanraden om ten minste de volgende plekken te bezoeken. 

Tongariro National Park
Tongariro National Park
Dag 1. Aankomst Auckland

Afhankelijk van je aankomsttijd heb je vandaag de tijd om te wennen aan het tijdsverschil en bij te komen van de lange reis. 

Overnachtingstips: Auckland City Hotel

vliegen naar Nieuw-Zeeland
Aankomst in Auckland
Dag 2. Vrije dag Auckland

Neem vandaag de tijd om Auckland te bekijken of stap op de ferry naar Devonport of Rangitoto Island. Deze laatste moet je van tevoren reserveren. 

Overnachtingstip: Auckland City Hotel

Auckland vanaf Rangitoto Island een van de vulkanen in Auckland
Auckland vanaf Rangitoto Island
Dag 3. Naar Rotorua

Haal je voertuig op en begin meteen met wennen aan het links rijden. Bezoek aan de geisers van Rotorua in de middag, ’s avonds eventueel een Maori show. 

Overnachtingstip: Koura Lodge

Een haka voorstelling in Nieuw-Zeeland
Een haka voorstelling in Rotorua
Dag 4. Korte rit naar Taupo

Een korte rit naar Taupo en een vrije middag, mogelijk bezoek aan de Craters of the Moon en de Huka Falls. 

Overnachtingstip: Acacia Lake View Motel

De Waikato Rivier
De Waikato Rivier bij de Huka Falls
Dag 5. Tongariro National Park

Tijd voor de beroemde Tongariro Crossing hike (boeken verplicht) of een bezoek aan Tongariro National Park, een van de mooiste nationale parken van Nieuw-Zeeland.

Overnachtingstip: Chateau Tongariro

De Emerald Lakes vanaf Red Crater
Op de Tongariro Crossing
Dag 6. Rit naar Wellington

Neem vandaag de Desert Road naar Wellington, een van de mooiste routes op het Noordereiland. Bezoek Wellington in de middag, bijvoorbeeld het Te Papa Museum.

Overnachtingstip: Park Hotel Lambton Quay

bezienswaardigheden nieuw-zeeland
De Wellington Cable Car
Dag 7. Ferry naar het Zuidereiland

Ochtend in Wellington, ga bijvoorbeeld met de Wellington Cable Car en check in voor de ferry naar Picton op het Zuidereiland.

Overnachtingstip: AAA Marlin Hotel

Mijn route voor het Zuidereiland vind je hier.
Mijn uitgebreide artikel over het Noordereiland staat hier.

Met de ferry naar het Zuidereiland
Met de ferry naar het Zuidereiland
Regel je Nieuw-Zeeland reis

Zin gekregen om naar Nieuw-Zeeland te gaan? Dan heb ik hieronder nog wat tips voor je met onder meer mijn favoriete websites om je reis te boeken en mijn favoriete reisgidsen.

– Vluchten boek je snel en voordelig via Skyscanner. Ook op KAYAK vind je vaak gunstige tarieven. Benieuwd naar mijn favoriete airlines? Lees dan dit uitgebreide artikel over vliegen naar Nieuw-Zeeland.

– Een huurauto boek je veilig bij Sunny Cars. Zij kopen het eigen risico voor je af zodat je zonder zorgen op reis kunt gaan en bij aankomst geen discussie hoeft te voeren over extra verzekeringen. Ze werken uitsluitend samen met gerenommeerde autoverhuurders zoals Alamo en Herz. Bekijk de tarieven, opties en beschikbaarheid hier. Meer weten over autohuur? Lees dan dit uitgebreide artikel.

– Je accommodaties regel je snel en eenvoudig via Booking.com. Tip: boek je optie waarbij je tot kort voor vertrek kosteloos kunt annuleren zodat je eventueel nog kunt wijzigen.

– Liever met een camper op pad? Bekijk hier de opties en prijzen van verschillende camperverhuurders of boek hier je SpaceShip.

– Mijn favoriete wegenkaart van Nieuw-Zeeland is deze.

– Als reisgids neem ik steevast de Lonely Planet mee. Liever een Nederlandstalige reisgids? Bestel dan hier het Reishandboek Nieuw-Zeeland van uitgeverij Elmar dat door mijzelf geschreven is bij Bol.com of bestel hem bij je lokale boekhandel.

In dit artikel staan affiliate links. Mocht je via een dergelijke link een aankoop doen of een reservering maken, dan ontvang ik mogelijk en uiteraard zonder extra kosten voor jou een bescheiden commissie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.