Mount Cook helikoptervlucht
Nationale Parken

Mount Cook helikoptervlucht: doen of niet?

Ik zag ze altijd wel, die helikopters die opstegen bij Mount Cook Airport. Maar ik dacht vaak “zou dat nu echt de moeite waard zijn, al dat geld?” Jarenlang twijfelde ik of ik een Mount Cook helikoptervlucht moest maken. Veel geld voor een paar minuten, was altijd mijn idee. Tot een medereiziger me overhaalde … ik had haar ontmoet op de Paparoa Track en ze wilde niet alleen gaan. En dus … boekten we samen een helikoptervlucht bij Mount Cook!

Wat een ervaring is de mount cook heli ride
Wat een ervaring!

Er zijn verschillende vormen van een Mount Cook helikopter vlucht die je kunt doen. Zo is er een een rondvlucht only, waarbij je alleen in de helikopter bent en dus geen landing maakt. Zelf wilde ik graag een gletsjerlanding en dus koos ik voor een 45 minuten durende excursie waarbij je naar de Tasman Glacier vliegt en hier een landing maakt.

Nadat de helikopter geland is, kun je uitstappen en een stuk door de sneeuw van de gletsjer lopen. De piloot geeft aan waar het veilig is om te lopen en waar niet. Er is ruim de tijd om foto’s te maken en door de sneeuw te rennen, een hele bijzondere ervaring, omdat je hier zonder helikopter dus niet kunt komen!

Na ongeveer 20 minuten in de sneeuw is het tijd om weer in te stappen en terug te gaan naar Mount Cook Airport.

Mount Cook airport
Mount Cook airport
De Mt Cook helikopter waarmee ik op pad ga
De helikopter waarmee ik op pad ga
Wát een uitzicht!
Wát een uitzicht!
Op de gletsjer
Op de gletsjer
Mount Cook heli hike

Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld een heli hike te doen, waarbij je een heuse hike met stijgijzers maakt over de gletsjer met een gids. Dit is alleen mogelijk indien je een redelijke conditie hebt omdat je toch wel een redelijk stuk gaat lopen. Omdat ik zelf jaren geleden al een gletsjerwandeling bij Franz Josef heb gedaan, heb ik er deze keer voor gekozen om dit niet te doen.

Op de Tasman Glacier
Op de Tasman Glacier
Wat kost een helikoptervlucht bij Mount Cook

De kortste optie, een excursie van ongeveer 25 minuten, is al te boeken vanaf ongeveer 185 euro per persoon. Mocht het zo zijn dat het slecht weer is en dat je niet kunt gaan, dan krijg je je geld terug van de organisatie.

Is dit het geld waard? Ik betaalde dus bijna het dubbele voor mijn vlucht en landing maar weet je … het is echt een van de meest fantastische dingen die ik ooit heb gedaan en ik zou het zo weer doen. Wat is het ontzettend gaaf om Mount Cook en de Tasman gletsjer van bovenaf te bekijken. Je bent echt in een compleet andere wereld en ik vond het een once in a lifetime experience experience. Absoluut doen dus, wat mij betreft!

Hieronder vind je alle opties voor een Mount Cook helikoptervlucht en eventuele heli hike:

Echt het geld meer dan waard!
Echt het geld meer dan waard!
Mount Cook heli
Pal langs de gletsjers terug
Regel je Nieuw-Zeeland reis

Zin gekregen om naar Nieuw-Zeeland te gaan? Dan heb ik hieronder nog wat tips voor je met onder meer mijn favoriete websites om je reis te boeken en mijn favoriete reisgidsen.

– Vluchten boek je snel en voordelig via Skyscanner. Ook op KAYAK vind je vaak gunstige tarieven. Benieuwd naar mijn favoriete airlines? Lees dan dit uitgebreide artikel over vliegen naar Nieuw-Zeeland.

– Een huurauto boek je veilig bij Sunny Cars. Zij kopen het eigen risico voor je af zodat je zonder zorgen op reis kunt gaan en bij aankomst geen discussie hoeft te voeren over extra verzekeringen. Ze werken uitsluitend samen met gerenommeerde autoverhuurders zoals Alamo en Herz. Bekijk de tarieven, opties en beschikbaarheid hier. Meer weten over autohuur? Lees dan dit uitgebreide artikel.

– Je accommodaties regel je snel en eenvoudig via Booking.com. Tip: boek je optie waarbij je tot kort voor vertrek kosteloos kunt annuleren zodat je eventueel nog kunt wijzigen.

– Liever met een camper op pad? Bekijk hier de opties en prijzen van verschillende camperverhuurders of boek hier je SpaceShip.

– Mijn favoriete wegenkaart van Nieuw-Zeeland is deze.

– Als reisgids neem ik steevast de Lonely Planet mee. Liever een Nederlandstalige reisgids? Bestel dan hier het Reishandboek Nieuw-Zeeland van uitgeverij Elmar dat door mijzelf geschreven is bij Bol.com of bestel hem bij je lokale boekhandel.

E-book Nieuw-Zeeland
voor beginners

Heb jij het plan opgevat om voor het eerst naar Nieuw-Zeeland op vakantie te gaan? Goede keuze, want grote kans dat je net zo gek wordt op dit land als ik.

In mijn e-book Nieuw-Zeeland voor beginners vind je alles wat je wilt weten over je eerste keer naar Nieuw-Zeeland. Ooit was ik zelf een beginner. In 2002 om precies te zijn. Sindsdien reisde ik nog vier keer naar Nieuw-Zeeland en bracht ik er meer dan een jaar door.

In het e-book vind je bovendien een leuke mix van mijn eigen ervaringen en dingen die ik graag zelf had willen weten toen ik in 2002 voor het eerst op reis ging in Nieuw-Zeeland.

Bekijk en bestel het e-book hier.

Laat mij jouw reis plannen!

Wil je een rondreis door Nieuw-Zeeland gaan maken, maar heb je geen idee waar te beginnen? Ik help je graag met het maken van een persoonlijke reisplanning die aansluit bij jouw wensen. Geen dertien in een dozijn programma dus, maar een speciaal voor jou gecreëerde reisplanning die met zorg en aandacht voor je samengesteld wordt door dé Nieuw-Zeeland expert van Nederland. Ik bezocht het land vijf keer en reisde er meer dan een jaar rond.

Bekijk hier wat ik voor jou kan betekenen of neem direct contact met me op.

Verder lezen?

Hopelijk vond je dit artikel leuk om te lezen en heb ik je geïnspireerd om een helikoptervlucht bij Mount Cook te maken. Ik heb de vlucht volledig zelf betaald en hij was dus niet gesponsord. Wil je verder lezen, dan vind je de volgende blogs ook vast leuk:

In dit artikel staan affiliate links. Mocht je via een dergelijke link een aankoop doen of een reservering maken, dan ontvang ik mogelijk en uiteraard zonder extra kosten voor jou een bescheiden commissie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.