kaitaia
Steden

Kaitaia in Nieuw-Zeeland: dit kun je er doen!

Kaitaia is de noordelijkste stad van de regio Northland in Nieuw-Zeeland en in dit artikel lees meer over deze plaats. Kaitaia is eerlijk gezegd niet de meest mooie plek van het Noordereiland, maar wanneer je bezienswaardigheden als Cape Reinga en Ninety Mile Beach wilt bezoeken ontkom je er niet aan om ten minste een stop te maken in dit stadje.

Kaitaia (Kaitāia in het Maori) ligt op ongeveer 350 kilometer rijden ten noorden van Auckland. Het is het noordelijkste stadje van Nieuw-Zeeland en daarmee ook de laatste plek van betekenis voordat je doorrijdt naar Cape Reinga, het noordelijkst toegankelijke deel van het land.

Ik ben inmiddels drie keer in Kaitaia geweest en alhoewel ik er niet heel blij van wordt, is het toch een prima uitvalsbasis voor je bezoek aan het uiterste noorden.

Kaitaia heeft ongeveer 6.500 inwoners, waarvan een groot deel Maori is. Het stadje heeft alle voorzieningen die je nodig hebt, van supermarkten tot apotheken tot benzinepompen en een prachtige moderne bibliotheek.

Ninety Mile Beach in Nieuw-Zeeland
90 Mile Beach ligt op een kwartiertje rijden van Kaitaia
Wat te doen in Kaitaia

In Kaitaia zijn niet veel bezienswaardigheden, maar het regionale museum leert je meer over de geschiedenis van de lokale harsindustrie, die vroeger werkgelegenheid bood aan meer dan 2.000 werknemers. Ook vind je er meer over de Maori. Er is bovendien een cultureel centrum.

Rondom Kaitaia zijn de belangrijkste bezienswaardigheden Cape Reinga op ongeveer anderhalf uur rijden en Ninety Mile Beach op ongeveer een kwartiertje rijden.

Lees hier meer over Cape Reinga.
Lees hier meer over Ninety Mile Beach.

Route naar Cape Reinga
Route naar Cape Reinga
Waar te overnachten in Kaitaia

Zelf heb ik overnacht in de Beachcomber Lodge, een prima accommodatie met vriendelijk personeel. Er zijn hostelkamers en motelkamers. Een andere leuke plek om te overnachten is het Holiday Park in Ahipara op een kwartiertje rijden van Kaitaia. Vanuit Ahipara wandel je zo Ninety Mile Beach op, qua locatie is dit zeker een leukere plek om te verblijven dan in Kaitaia zelf.

Waar te eten en drinken

Ik heb prima gegeten bij Orana Restaurant en Peekaboo Backyard Restaurant. Je vindt in Kaitaia ook een McDonalds, KFC en Subway. Genoeg mogelijkheden om de maag te vullen dus!

E-book Nieuw-Zeeland
voor beginners

Heb jij het plan opgevat om voor het eerst naar Nieuw-Zeeland op vakantie te gaan? Goede keuze, want grote kans dat je net zo gek wordt op dit land als ik.

In mijn e-book Nieuw-Zeeland voor beginners vind je alles wat je wilt weten over je eerste keer naar Nieuw-Zeeland. Ooit was ik zelf een beginner. In 2002 om precies te zijn. Sindsdien reisde ik nog vier keer naar Nieuw-Zeeland en bracht ik er meer dan een jaar door.

In het e-book vind je bovendien een leuke mix van mijn eigen ervaringen en dingen die ik graag zelf had willen weten toen ik in 2002 voor het eerst op reis ging in Nieuw-Zeeland.

Bekijk en bestel het e-book hier.

Verder lezen

Kaitaia is niet de meest inspirerende plek, maar je kunt er prima terecht voor een nachtje of twee als je naar Cape Reinga of Ninety Mile Beach gaat. Wil je verder lezen, dan raad ik je de volgende artikelen aan:

In dit artikel staan affiliate links. Mocht je via een dergelijke link een aankoop doen of een reservering maken, dan ontvang ik mogelijk en uiteraard zonder extra kosten voor jou een bescheiden commissie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.