milford road buiten te anau
Steden

Wat te doen in Te Anau, Nieuw-Zeeland

Te Anau is dé toeristische toegangspoort tot Fiordland National Park en ligt in het diepe zuiden van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Het is een weinig progressief stadje dat qua infrastructuur voor toeristen wat is achtergebleven bij Queenstown en Wanaka en dat zorgt ervoor dat de meeste mensen hier dan ook niet erg lang blijven. De reden voor het bezoek is vaak om vanuit Te Anau naar Milford Sound te gaan, soms zelfs voor een dag op en neer. Toch zijn er in de omgeving van Te Anau best leuke dingen te zien en te doen. In dit artikel vertel ik je er alles over!

Te Anau
Te Anau
Bezienswaardigheden in Te Anau

Te Anau ligt aan Lake Te Anau, het grootste meer van Nieuw-Zeeland, en wordt omringd door de Murchison Mountains. De belangrijkste bezienswaardigheden in en rondom Te Anau zijn:

Te Anau Glowworm Caves (bereikbaar per boot met Real Journeys)
– Te Anau Bird Sanctuary
– Te Anau Visitor Center
– The Kepler Mire

De Glowworm Caves bezocht ik enkele jaren geleden en zijn de moeite waard. Breng sowieso voor je doorrijdt naar Fiordland National Park een bezoek aan het Te Anau Visitor Center. Je haalt er informatiefolders en men kan je informeren over de bezienswaardigheden.

Veel meer dan dit is er in het dorp niet te doen. Het landschap is de belangrijkste reden om Te Anau te bezoeken.

Wil je toch nog iets anders doen, dan kun je een kort bezoek brengen aan Manapouri, dat op een kwartiertje rijden van Te Anau ligt en de toegangspoort tot Doubtful Sound is. Er is niet heel veel te zien, maar je kunt even langs het meer wandelen of bijvoorbeeld naar de beroemde Two Wee Bookshops van Ruth Shaw gaan. Bekijk hieronder nog meer activiteiten en tours die je in Te Anau kunt doen:

Fiordland National Park
Fiordland National Park
Te Anau accommodaties – tips voor hotels, hostels en campings

In Te Anau is geen gebrek aan accommodaties, je vindt er dan ook talloze hotels, motels, hostels en campings (holiday parks). Net als voor Queenstown geldt dat je je accommodatie en zelfs campingplek het beste van tevoren kunt boeken. Tijdens mijn recente bezoeken (januari 2018 en maart 2018) zaten beide keren de meeste accommodaties en campings al vol toen ik aan kwam. Uiteindelijk wist ik voor mijn tentje een plekje op de Top 10 Holiday Park te bemachtigen, maar dit was zo’n beetje de laatste plek die ze beschikbaar hadden.

Boek je overnachting dus van tevoren om teleurstelling te voorkomen, bekijk hier de prijzen en beschikbaarheid.

Qua hotels kan ik de volgende opties aanraden:
Kingsgate Hotel
Lakefront Lodge

Wil je vast op de weg naar Milford Sound overnachten, dan kan dat in de Fiordland National Park Lodge in Te Anau Downs.

Qua hostel was ik enkele jaren geleden zeer te spreken over dit hostel.

Houd er rekening mee dat accommodaties in Te Anau over het algemeen eenvoudig en weinig modern zijn.

Kamperen tussen de varens op een camping van DOC
Wandelen bij Te Anau

Wie wil wandelen in de buurt van Te Anau kan hier zijn hart ophalen. Niet alleen kun je hier proeven aan de beroemde Kepler Track, maar ook de Kepler Mire bezoeken, bekend van de ‘Dead Marshes’ uit Lord of the Rings. Leuke wandelingen in Te Anau zijn:

– Visitor Center naar Te Anau Bird Sanctuary (15min)
– Visitor Center naar Ivon Wilson Recreation Reserve (10min)
– Visitor Center naar the Control Gates (50min)

Vanaf de Control Gates kun je door naar Dock Bay (1u retour), Brod Bay (3u retour) of Luxmore Hut (8-10u retour, de eerste hut op de Kepler Track).

Daarnaast zijn er diverse opties om je per water taxi of helicopter af te laten zetten op de Kepler Track en vanaf daar terug te wandelen naar Te Anau. Informeer bij Department of Conservation naar de mogelijkheden en prijzen.

Lees hier mijn uitgebreide blog over wandelingen in Fiordland National Park.

De Kepler Track met uitzicht op de Murchison Mountains
De Kepler Track met uitzicht op de Murchison Mountains
Regel je Nieuw-Zeeland reis

Ben je geïnspireerd om naar Nieuw-Zeeland te gaan en je reis te boeken? Dan heb ik hier nog wat tips voor je:

– Mijn vluchten boek ik altijd via Skyscanner, zij zetten snel de voordeligste opties voor je op een rijtje. Mijn favoriete airlines vind je hier.

– Huurauto nodig? Die boek ik bij Sunny Cars. Zij kopen het eigen risico al voor je af zodat je onderweg geen zorgen hebt.

– Mijn accommodaties regel ik meestal via Booking.com omdat zij vaak de optie hebben om kort voor vertrek nog kosteloos te annuleren.

– Een camper huren? Vergelijk hier de prijzen en lees ook mijn uitgebreide artikel over camperhuur in Nieuw-Zeeland.

– Bestel van tevoren je reisgids en wegenkaart online om de planning van je reis nog leuker te maken.

Verder lezen? Check dan dit artikel over Fiordland National Park of meer over de Milford Sound Cruise.

In dit artikel staan affiliate links. Mocht je via een dergelijke link een aankoop doen of een reservering maken, dan ontvang ik mogelijk en uiteraard zonder extra kosten voor jou een bescheiden commissie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.