Mooiste plekken in Nieuw-Zeeland
Nieuw-Zeeland tips

Toeristen weer welkom in Nieuw-Zeeland

Als Nieuw-Zeeland fan zat ik al een hele tijd op het verlossende nieuws te wachten, maar gisteren maakte minister Hipkins bekend dat de grenzen voor internationale toeristen in 2022 weer geopend worden. Zoals het er nu naar uit ziet, zijn internationale toeristen weer welkom vanaf 30 april 2022. Wel onder strenge voorwaarden. Je dient volledig gevaccineerd te zijn, een negatieve PCR te kunnen laten zien en gaat na aankomst 7 dagen in quarantaine, thuis of in een camper.

Meer over dit nieuwsbericht staat hier.

Let op: dit zijn de voorwaarden vanaf het moment van bekendmaking. Dit kan ten allen tijden aangepast worden. Kijk op www.nederlandwereldwijd.nl voor de laatste updates en vereisten. Wij nemen geen enkele aansprakelijkheid voor onjuiste informatie.

Wat betekent dit concreet?

De Nieuw-Zeelanders zijn natuurlijk erg slim om 30 april te kiezen: het toeristenseizoen is dan grotendeels voorbij en op deze manier proberen ze, zoals ik verwacht, een enorme toestroom in één keer te voorkomen. Het reisseizoen voor Nieuw-Zeeland loopt van oktober tot en met maart, dit zijn de lente en de zomer. In het najaar en in de winter reizen er aanzienlijk minder toeristen naar Nieuw-Zeeland. Benieuwd naar het beste reisseizoen voor Nieuw-Zeeland? Lees dan dit artikel.

Kan ik nu mijn Nieuw-Zeeland reis al plannen?

Het plannen van je Nieuw-Zeeland reis doe je normaal gesproken niet last minute. Uit ervaring blijkt dat reizigers hun verre reizen vanaf een jaar voor vertrek beginnen te plannen. Mocht je besluiten om je reis te gaan boeken, dan heb ik de volgende adviezen voor je:

– Boek een ticket dat gratis te wijzigen of annuleren is. KLM biedt flexibele opties.

– Boek je accommodaties en vervoersmiddel met de optie gratis annuleren of tot kort voor vertrek annuleren. Dit voorkomt dat je met hoge annuleringskosten komt te zitten op het moment dat Nieuw-Zeeland alsnog besluit de grenzen opnieuw te sluiten.

– Voor meer tips over reizen in Nieuw-Zeeland kan ik je de volgende links aanbevelen:

Autorijden in Nieuw-Zeeland: zo werkt het
De beste route en bezienswaardigheden voor het Noordereiland
De 25 mooiste plekken van Nieuw-Zeeland


Ben jij van plan om naar Nieuw-Zeeland te gaan nu ze de grenzen in 2022 gaan openen voor toeristen?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.