nieuw-zeeland info

Over NieuwZeelandInfo

Kia Ora! Welkom op NieuwZeelandInfo – dé Nederlandstalige website voor reizen in Nieuw-Zeeland. Mijn naam is Antonette Spaan en ik ben een enorme fan van Nieuw-Zeeland. Ik bezocht het land in 2002, 2011 en sinds 2017 elk jaar (met uitzondering van 2020-2021). Je vindt op deze website dus vooral heel veel persoonlijke tips, reisverhalen, routesuggesties, de mooiste plekken en meer van een échte liefhebber van het land. In totaal bracht ik de afgelopen jaren meer dan een jaar reizend in Nieuw-Zeeland door.

Naast NieuwZeelandInfo ben ik ook de eigenaar van We12travel Outdoor Travel blog en de Avontuurlijke Vrouwen podcast en website.

Nadat ik in het jaar 2000 mijn opleiding Toeristisch Management heb afgerond, ben ik gaan werken en sparen voor een grote reis en vertrok ik in 2002 voor het eerst naar ‘Down Under’. Hier ontstond mijn liefde voor Nieuw-Zeeland. Na zo’n 17 jaar in de toeristische sector gewerkt te hebben, zegde ik mijn baan op om opnieuw op wereldreis te gaan. Tijdens deze reis bracht ik opnieuw drie maanden door Nieuw-Zeeland.

Inmiddels heb ik meerdere websites over reizen en schreef ik diverse reisgidsen, waaronder het Reishandboek Nieuw-Zeeland vanuit Uitgeverij Elmar.

Sinds de zomer van 2023 woon ik in Zweeds-Lapland, maar ik probeer nog steeds elk jaar terug te keren naar Nieuw-Zeeland. Mijn vrije tijd breng ik graag lezend op de bank of wandelend door. Of bij een vuurtje ergens op een berg, volop genietend van het noorderlicht, de stilte van de natuur en met een goed glas Nieuw-Zeelandse wijn in de hand.

Ik wens je heel veel reis- en inspiratieplezier op NieuwZeelandInfo!

Antonette

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *